паста салата

От паста можете да направите не само невероятно основно ястие, но и изкусителна и зареждаща салата. Мнозина обаче имат затруднения, избирайки макарони, които подхождат на тази идея. За да Ви улесним, сме подбрали информация как може да си спретнете за отрицателно време превъзходна салата с паста, която да очарова цялото семейство! Следвайте съветите и обещаваме, че ще сте доволни.

Спрете се на къса паста

Факт е, че много често салата с паста се яде навън, в градина, сред приятели и по време на празненства на открито. За да не се изцапате и да направите процеса на хранене по-приятен, е хубаво да селектирате къса паста. Най-подходящи са макароните пене, фарфале, , но може да приготвите и кускус със зеленчуци. Има хиляди рецепти, които да изпробвате, в зависимост от вкусовите Ви предпочитания, определено сетивата Ви ще се насладят на всяка хапка.

Една салата с паста винаги е добра идея, защото освен апетитна, тя е и доста засищаща, но същевременно лесна за приготвяне.

Подходящи добавки

Какво да включите във Вашата салата с паста? Тук не можем да дадем еднозначен отговор, защото всичко е индивидуално. Най-удачни са свежи продукти като: краставица, чери домати, чушки, песто, маслини, броколи, моркови, маруля,  лук, моцарела и т.н. Опитайте да избягвате тежките меса и твърде гъсти и наситени сосове, нека салатите са леки. Внимавайте с варенето, дръжте ги във врящата подсолена вода толкова дълго, колкото е показано на опаковката, за да бъдат ал денте.

Хубаво е да добавите дресинга преди да охладите, така ястието ще бъде много по-вкусно и ще поеме от съставките. Някои хора хапват салата с паста, която е съхранявана на стайна температура, други поставят за малко в хладилника. Ако решите да процедирате по втория споменат начин, бъдете внимателни, за да не прекалите с изстудяването.

Ако търсите вдъхновение за салата с паста, разгледайте нашите рецепти и споделете във Фейсбук коя от тях най-много сте харесали.