паста ястия

Време е за нещо ново! Ако искате да имате една малко по-различна вечеря, продължавайте да четете. Освен идеално приготвените макарони или спагети, ще ви е нужна чаша, добре подбран алкохол, който да погали небцето ви. Не забравяйте, че храната е най-вкусна, когато е сервирана с подходящо питие и добра компания. Ето и нашите предложения за идеален завършек на деня.

Спагети Карбонара и коктейл Паоло Малдини

Тази страхотна напитка носи името на известен италиански футболист и е перфектното допълнение към богатия, кремообразен сос на това паста ястие. Създателят на този коктейл споделя, че на спагети Карбонара подхожда нещо нaистина енергично като Паоло Малдини. Чрез своите съставки този еликсир „пречиства“ по най-деликатния начин, подготвяйки ви за всяка следваща неустоима хапка.

За тази напитка ще са ви нужни: 25 мл Текила (бланко), 25 мл Аперол, сода грейпфрут, 1 резенче лайм, щипка сол и 1 резенче грейпфрут (за украса)

коктейлпаста ястия
(Източници: The Urban List, Ketkes)

 

Пене с четири сирена и Негрони

Единственото допълнение, което това паста ястие изисква е един неустоим коктейл, който да балансира вкуса на съставките. Тук на помощ идва Негрони – замислена като аперитив, в тази напитка се преплитат чудесно кисело, сладко и цитрусово. Точно този перфектен баланс ще ви помогне с храносмилането на всичките видове сирена, които съпътстват макарони пене в рецептата.

Ето какви съставки са ви нужни: 25 мл джин, 25 мл Кампари, 25 мл Мартини (росо), 1 резенче лимон (за украса)

коктейлпаста ястия
(Източници: FoodYas, The Spruce Eats)

 

Спагети ало Сколио и Маргарита

Паста с морски дарове или миди (най-често се комбинират черни и бели миди) се съчетава изключително добре с едноименния коктейл Маргарита. Насладата от прясно приготвената паста е пълна, когато е поднесена с питие, съдържащо основна съставка текила. Какво ви е нужно за направата на коктейла?

Смесете следните съставки: 50 мл текила (бланко), 25 мл пресен сок от лайм, 15 мл сироп от агаве (2:1 нектар от агаве и вода) и лед

коктейлпаста ястия
(Източници: Upcoming, Steemit)

 

Ако някой ви е казал, че спагети и алкохол не вървят, сега вече може да го опровергаете. Класическо паста ястие, без съмнение, се допълва перфектно с коктейл. А от нас – наздраве и приятна вечер!