Чудили ли сте се каква е разликата между обикновената паста и пълнозърнестата такава? Подбрали сме някои интересни факти, които сигурно ще отговорят на най-важните ви въпроси! Научете повече за качествата на вкусната пълнозърнеста паста и защо тя е отлично решение за Вашето меню.

  1. Хранителният състав

Повечето любители знаят, че обикновените спагети и макарони са богат източник на витамин B, който е полезен за нервната система и метаболизма. Ако изберете да похапнете пълнозърнеста паста, освен витамини, ще усвоите и богат набор от минерали: желязо, магнезий, манган, селен. Всички тези съставки имат редица ползи за имунната, сърдечно-съдовата и нервната система, метаболизма, щитовидната жлеза, здравината на костите, кръвното налягане и др.

  1. За хубаво тяло

Освен за здравето, консумирането на пълнозърнеста паста ще е от голяма полза за тези, които искат да отслабнат. Причината е, че тези макарони и спагети имат високо съдържание на диетични фибри, които на свой ред спомагат за регулирането на теглото, кръвната захар и холестерола.

  1. Повече енергия

Почитателите на пълнозърнеста паста могат да се наслаждават и на по-дълготрайна енергия в ежедневието си. Това се дължи на факта, че този вид храна е съставена от сложни въглехидрати, които се разграждат от организма много по-бавно от простите. С други думи когато консумирате такъв вид макарони и спагети, ще сте сити и енергични по-дълго време в сравнение с обикновените.

  1. Протеини

Другата важна съставка, която се съдържа в този вид паста (в по-голямо количество), са протеините. Те са една от основните хранителни съставки, без които не можем. Спомагат за заздравяването на клетките, тъканите, мускулите, косата, ноктите и кожата. Нивото на протеин, което ще усвоите при консумация на пълнозърнеста паста, е умерено, което я прави перфектна добавка към вашия балансиран и здравословен режим за хранене.

Може би вече Ви се иска да си хапнете такива продукти? Можете да приготвите вкусна пълнозърнеста паста, с която да очаровате цялото си семейство! Пожелаваме Ви добър апетит и много поводи за усмивки.