Научните проучвания отдавна са показали, че е полезно за човек да прави нови неща, които досега никога не е пробвал. Това тренира мозъка, укрепва паметта, но най-вече – подобрява настроението! Ето защо ви предлагаме тази Коледа да пробвате с паста декорация вместо с обичайната. Домът ви ще изглежда по-уютен, по-оригинален и, разбира се, изпълнен с творчески заряд. От сурова паста можете да сътворите какво ли не – само вижте!

Елхички от конкиле

Най-хубавото при правенето на коледни елхички от паста е, че и децата ще бъдат неудържими в това забавно занимание. Препоръчваме ви за тази идея да ползвате конкиле – паста, по-известната у нас като мидички. Те биват дребни и едри – изберете по-едрите. Както е показано на снимките, нужен ви е малък картонен конус, върху който да лепите на редове конкилето, с издутата страна навътре. 

 

Нарисувай ми Коледа

Разбира се, можете да оцветите готовата елхичка в зелено или пък сребристо, за да напомня на отрупано със снежец коледно дръвче. За да завършите елхичката – залепете отгоре едно фарфале – паста с формата на папийонка, която идеално играе ролята на коледна звезда. 

Коледа в менюто

Красотата на Коледа може да не е просто декорация, а да струи от самите чинии! Вариантите за коледен сюжет на ястието са безброй – спагети, “навити” като коледна елха, портрет на пингвин с коледна шапка. Развихрете фантазията си….

Паста картини от пене и фусили

По темата Коледа може да направите и прекрасни “картини” от паста: подобно на лего, от паста формички могат да се сглобят коледни символи, които да се залепят върху дърво или картон, а после да ги окачите на стената или пък да направите специален подарък на някого. 

Коледен венец от фарфале

Защо пък тази Коледа венецът на входната врата да не е от паста!? Препоръчваме ви да го направите с фарфале, защото тези паста формички носят дух на празничност и елегантност. Задължително е накрая да лакирате венеца, за да е по-устойчив после. 

Паста гирлянди

Гирляндите от цветна паста са необичайна идея, която ще внесе в дома ви чувство за хумор. Само си представете: край мигащите лампички, гирлянди от пене! Тук препоръката е логична – изберете паста с дупчица, така че да може да се нанизва лесно – най-добре пене или ригатони, които са широки и кухи тръбички. 

Как да сервирате

И накрая, не забравяйте, че дори начинът, по който сервирате, може да се освежи благодарение на украса от паста! Колко лесно е например да сложите папийонка на вилицата или лъжицата, за да добие масата изискан и стилен дух, с леко намигване. Децата със сигурност ще са много щастливи!