pasta

Пастата винаги вдъхновява, но понякога хората тълкуват грешно нейните качества и бъркат начина на приготвяне. Те споделят със своите приятели „знанията“ си, които също се отклоняват от истината. Така се раждат митовете за пастата. Разберете кои са най-срещаните от тях, за да сте уверени, че Вашето ястие ще бъде превъзходно!

  1. Можеш да познаеш кога пастата е готова, като я хвърлиш към тавана и тя залепне.

Това е може да звучи забавно или невероятно, но има хора, които вярват, че по този начин може да се провери колко добре са сварени техните макарони и спагети. В действителност можете да хвърляте колкото паста си искате по стените и тавана, но това само би затруднило почистването. Истинският ал денте вкус се постига като следвате инструкциите на опаковката и пробвате вашите макарони или спагети по време на готвене. Всякакви други методи са мит.

  1. Не ви е нужна много излишна вода за варене.

Всъщност ви трябва. Повечето препоръки са да приготвите вашите макарони и спагети с близо 2 литра вода (дори и повече) за всеки 500 грама. Защо? Това ви помага да избегнете слепване, тъй като предоставя повече пространство на всеки къс паста да се приготви спокойно, без да се бута и залепва за останалите.

  1. Изплаквайте със студена вода след варене.

Реално няма нужда от това, освен ако не искате да направите паста салата. Прилагайки този мит, най-много да отмиете ценното нишесте. В допълнение, сосът е много вероятно просто да се плъзга по готовите макарони или спагети, без да успее да се закрепи добре.

  1. Водата за паста не е нужно да е абсолютно вряла.

Врящата вода всъщност е задължителна, защото отново предотвратява слепването на вашата паста. В същото време помага на суровите макарони или спагети да се сварят наистина добре и да придобият този автентичен и богат вкус, към който всеки кулинар се стреми.

Не забравяйте, че за най-вкусната паста са нужни между добър продукт и прецизен готвач! Бон апети!