паста

Разнообразното хранене е полезно, а разнообразното приготвяне на паста ястието е истинско удоволствие! Особено ако можете да впечатлите вашите приятели или семейство с някоя нова рецепта, а те да ахнат, изумени от завидните ви кулинарните умения. Разгледайте нашите три предложения  и се вдъхновете за приготвянето на следващото хапване.

 

Запичане на спагети или макарони във фурната преди варене?

Звучи налудничаво, но любителите на пастата твърдят, че лекото изпичане й придава неповторимо добър вкус без да има нужда от допълнителни съставки. Единственото, което трябва да направите е да пъхнете суровата паста във фурната за 10-15 минути, преди да я сварите. Ще бъдете наистина изумени от невероятния резултат! Ако искате малко по-бърза алтернатива от изпичането във фурна, можете да пробвате да разбъркате желаната сурова паста за 5 минути в нагрят, но сух тиган. Тази техника е бърза и придава страхотен вкус и аромат.

 

Използване на червено вино за приготвяне на любимата паста?

Приготвяйки любимите спагети или макарони с вино, не само ще допринесе за неповторим вкус, но и ще оцвети вашата паста в страхотно бургундско червено. Нужно е да сварите спагети или макарони в съд с вода и червено вино в съотношение 4:3. Съветът на блогърите е да се използват по-плътни вина, например каберне или мерло, като няма смисъл да харчите много за напитката – евтиният вариант ще сътвори чудеса с вашите спагети или макарони.

 

Варене на вкусна паста с мляко или бульон?

Ако искате вкусни ал денте спагети или макарони, можете да пробвате да ги изварите с мляко. В комбинация със сос Алфредо, този метод на приготвяне ще осигури още по-кремообразно и вкусно паста ястие. Друг вариант е вместо вода за варене, да използвате бульон. Ще бъдете приятно изненадани от крайния резултат, тъй като вашите спагети или макарони ще абсорбират страшно много аромати. Ако приготвяте по-тежки ястия като Болонезе, е по-подходящо да използвате телешки бульон, а за по-леките рецепти като паста Карбонара – зеленчуков.

Това са нашите хитри методи за приготвяне на малко по-нестандартни спагети или макарони. Използването на вино или бульон определено ще разнообрази ястието. А ако го споделите и в социалните мрежи, определено ще грабнете окото на приятелите си.