pasta-tips

За да приготвиш разкошна паста, са необходими известни умения. Ако имате някои въпросителни относно идеалния начин за постигане на кулинарен шедьовър, вижте редовете по-долу. Подготвили сме някои хитри съвети за успешно приготвяне на паста, които ще са от полза. Те са лесни за следване, а и гарантират чудесен вкус на вашите готови спагети или макарони!

Важни съвети

  1. Никога не слагайте вашите спагети или макарони във вода, която не е вряла. В противен случай резултатът ще преварена и твърде мека паста.
  2. Когато водата заври, можете да намалите леко температурата, така че балончетата да са по-малки. Това е нужно, защото по-фините спагети и макарони могат да се разкъсат по време на готвене.
  3. Не слагайте похлупак на врящата паста, защото водата ще прелее върху горещия котлон. Добро решение е просто да го сложите на криво или да пъхнете дървена лъжица за разбъркване. Идеята е да има разстояние между тенджерата и капака.
  4. Никога не е добра идея да приготвяте два вида паста едновременно, в един и същи съд. Можете да спестите малко време, но не забравяйте, че всеки тип спагети и макарони има различна консистенция и време за приготвяне.
  5. Сложете соса веднага след като отцедите готовата паста. В противен случай вкусните спагети и макарони могат бързо да се слепят едно за друго. Ако сосът не ви е под ръка, можете да добавите малко зехтин, както съветваме в нашите рецепти.
  6. Когато отцеждате вашата паста, запазете една чаша от водата ѝ. Не е задължително да я употребявате след това, защото не всяка рецепта го изисква. Ако сосът ви обаче стане твърде гъст, малко от тази вода ще направи неговата консистенция съвършена.

Добре приготвената паста е едно изкушение, което се харесва от малки и големи! Надяваме се, че споделените  от нас съвети ще ви влязат в употреба съвсем скоро. Ако обмисляте с какво да зарадвате семейството, вдъхновете се от нашите рецепти.

Добър апетит и отлично настроение!