Сухарите са леки и изкусително хрупкави- какъв по-вдъхновяващ избор за лятна закуска. Предлагаме ви няколко лесни и чудесни идеи за сутрешни вкусотии, които да дадат летящ старт на деня ви!

  1. Запечени сухар-сандвичета с кашкавал

Тук трикът е да потопите за кратко сухарчетата в топла вода, за да омекнат. После върху тях полейте разтопено масло и настържете обилно кашкавал. Поръсете със сол и черен пипер. Запечете във фурната и воала!

  1. Здравословни медени сухари 

Ако сутринта ви се хапва нещо сладичко, но полезно и здравословно – направете си аристократични сухарчета, намазани с вкусно масло и поляти с мед. Ще ви заситят, и то без излишни угризения, че започвате деня със сладко. 

  1. Закуската на Хемингуей

Да, и великите писатели са обичали сухари! Авторът на “Безкраен празник” и “Старецът и морето” обожавал ранна закуска с хрупкави сухари, сварено яйце и сирене. Друга идея от нас е да поставите върху сухарчетата “филийки” домат, а върху тях да поръсите малко босилек и няколко капки зехтин. Отново хем здравословно, хем много апетитно!

  1. Авокадови хрупки

Намачкайте добре узряло авокадо и го смесете с малко маслинова паста. Намажете със сместа сухарите и добавете отгоре няколко листенца ароматна, свежа рукола. Може да поръсите и малко сол, но внимавайте да не пресолите – все пак маслините са солени. 

  1. Детска попарка

Сухарите са идеални и за детска попара, която малчуганите обичат. С мляко, вода или пък ароматен чай като липовия – вие избирате. Добавете малко намачкано сирене, масло и… може да не добавяте захар. 

  1. Моряшки сухари

Разбъркайте в една чаша гъсто кисело мляко и риба тон. Добавете към сместа малко черен пипер и няколко капки зехтин. Енергично разбъркайте отново. Намажете плътен слой върху сухарчетата. Тази закуска е много питателна, вкусна, а и ще ви даде възможност да си хапнете полезна риба. По желание можете към моряшките сухарчета да добавите краставички, нарязани на “пръчици”. 

  1. Плодова феерия

Нарязани плодове, плюс сухарчета, намазни с бадемово масло (защото е по-полезно от фъстъченото). С това ще завършим списъка с идеи за здравословна и вкусна закуска със сухари!