паста

Кой би предположил, че обичаната паста се съчетава с толкова много продукти? Време е да разнообразим паста ястията с нови сезонни предложения. Ние свързваме есента с три продукта: тиква, картоф и брюкселско зеле, които са и в основата на долупосочените рецепти. Пригответе си вкусно ястие за цялото семейство!

 

Сладка тиква

Спокойно можем да кажем, че октомври е месецът на тиквата. От хелоуинските украси до изобилието от рецепти и ястия с паста, плодовият зеленчук е задължителна съставка в почти всеки дом по това време на годината. Първото ни предложение е за тиквен сос, който да съчетаете с макарони пене и лешници, придавайки изтънчена нотка на ястието. Ако пък ви се хапва лазаня, можете да я комбинирате с рикота, като вместо доматен сос, използвате тиквено пюре.

паста
(Източник: Recipeler)

 

Брюкселско зеле

Друг зеленчук с есенен характер е брюкселското зеле. Само трябва леко да запържите зеленчука в малко зехтин и можете да комбинирате спокойно с избрана паста и подправки. Ако искате да приготвите питателна вечеря, можете да съчетаете зелето със спагети и да добавите малко наденица и хлебни трохи. Интересното за този зеленчук е, че не е задължително да има месо като част от ястието, защото зеленчуците чудесно допълват неговия вкус. Например можете да приготвите брюкселското зеле заедно с макарони по избор и към тях да прибавите карфиол, лук, чесън, подправки и хрупкави крутони за завършек.

паста
(Източник: Inspiralized)

 

Сладък картоф

Друга страхотна съставка за вашето октомврийско паста ястие е сладкият картоф. Можете да го запечете на фурна заедно вкусни макарони по избор. Сос от сирене, радичио (червено зеле) и малко орехи биха били прекрасен завършек на това чудесно есенно паста ястие. Ако пък искате да усетите всички вкусове на сезона в чинията си, обмислете следното ястие с пюре от сладък картоф, целина, пащърнак и карамелизиран лук. Всички съставки добавете към макарони фусили, които задържат перфектно сосове върху повърхността си.

паста
(Източник: The colorful kitchen)

 

Бъдете смели в избора си на следващото паста ястие и не се колебайте да го споделите с приятел!