pasta

Колко пъти ви се е налагало да изхвърляте макарони или спагети, защото сте приготвили повече, отколкото е нужно? Не сте единствени, спокойно! Тайната е в неовкусената паста, която да приберете в хладилника, а сега ще ви разкрием и няколко начина на приготвяне. Подбрали сме ги, така че да разнообразим вкуса на паста ястието. Така, на следващия ден дори няма да се замислите какво да поставите в чинията. Вкусотията вече е готова за хапване!

 

Притоплена във вряла вода

Приготвянето на точнoто количество паста за любимото ястие понякога е предизвикателство само по себе си. Почти всеки любител в даден момент е изправен пред дилемата какво да прави с останалото количество вече сварени макарони или спагети. Решението е да сложите излишъка в херметизиращ плик или кутия за храна и да приберете в хладилника. Когато прецените, извадете охладената паста и я притоплете за максимум 1 минута във вряла вода. Отцедете и вече имате вкусни спагети или макарони, готови за овкусяване със страхотен сос.

паста
(Източник: Cortina Foods)

 

Паста за обяд      

Добър съвет е да избягвате разбъркването на цялата приготвена паста заедно със соса към нея. По-добре би било да запазите охладения и неподправения излишък от макарони или спагети, който на следващия ден можете да превърнете във вкусен и здравословен обяд за училище или работа. Преди да я сложите в удобна кутия за храна, подправете сготвената от предния ден паста с доматен сос, щипка сол и малко черен пипер и порасете с магданоз. Тази бърза рецепта е изключително вкусна както топла, така и студена.

паста
(Източник: Warrennash)

 

Салата с паста

Излишните студени спагети или макарони са страхотна добавка към почти всяка салата. По този начин ястието става още по-хранително и се вписва чудесно към вашето меню като гарнитура, предястие или основно. Може бързо и лесно да разбъркате вчерашните макарони Пене с малко броколи, късчета печено пиле, чери домати, дресинг за салата Цезар и щипка сол и пипер. Поръсете с малко крутони (по желание) и сте готови с вашата вкусна вечеря без да ви се налага да отделяте много време или да изхвърляте останалите от вчера макарони.

паста
(Източник: Delish)

 

Вече имате тайната на сготвената паста в излишък. Сега остава само да я приложите на практика и да й се насладите на следващия ден. Бон апети!