Идва време отново да изпратим децата на училище, а каква по-добра идея от тази да направим училищния им ден по-вкусен, здравословен и забавен. Ето няколко идеи как да зарадвате децата с апетитни и вдъхновяващи вкусотии, които не отнемат време и са удобни за носене. 

Здравословна закуска 

Сухарчетата са чудесна идея за сутрешно или следобедно леко похапване в училището или училищния двор. Вместо снаксове и солети, децата могат да си запазят удоволствието от хрускането, без то да е претрупано със сол. Но най-важното! Към сухарите можете в насипен, удобен вид да им прибавите маслинки, моркови на лентички или краставички – нещо като разглобен сандвич, който лесно да си изядат наведнъж или пък в няколко паузи. 

Кутията за обяд

Трудно е да сложите в кутията за обяд нещо, което да остане топло дълго време, затова салатата от паста е подходящо решение: тя е и здравословна, и вкусна (тъкмо когато е студена), и питателна – ще държи на децата ситост за повече време. Винаги е добра идея да добавите в салата парченца от любим на децата продукт – зеленчук, колбас или сиренце. Такова ястие ще се запази свежо, без риск да се разлее или разтече, докато децата пътуват към училище. 

Паста вдъхновения

Хубавото при пастата е, че можете да проявите творчество и изобретателност лесно – така че да вдъхновите децата, които често се мусят на тръгване за уроци. Как ли? Ами, например, ако денят е мрачен есенен понеделник – пъхнете в чантата им салата с паста под формата на мидички и залепете тайно върху кутията за обяд малко цветно листче с надпис: Мидичките ще ти напомнят за морето! Също забавен вариант е да им направите вкусотия от цветни паста формички, с които да почерпят и впечатлят приятелите си. Изобщо, използвайте паста формите креативно, така че да събудите усмивката на децата и собственото им желание да творят. 

Нещо сладичко и лесно

Най-големият проблем, който всеки родител иска да избегне, е манията на децата по вредните сладкиши с изкуствен вкус по лавките. Ако и вашето дете толкова обича шоколад – зарадвайте го по разумен начин с мини бурканче течен шоколад и няколко сухарчета, с които да може да си гребва от шоколада вместо да купува вафли. Хем лесно и удобно за ядене в междучасието, хем със сигурно качество, защото вие ще сте избрали и сухарчетата, и течния шоколад (а защо да не е и домашно приготвен, ако ви остане време?).