За празника на шегата ви поздравяваме сърдечно с кратък обзор на най-забавните и свежи паста закачки в историята!

Спагетените дървета

Източник: The Guardian, “The Spaghetti Harvest”, 1957

През 1957 г. BBC излъчва 3-минутен репортаж за удивителното “спагетено дърво”, което швейцарско семейство отглежда в градината си. По онова време британците все още не са чували много за пастата и тя не е популярна на острова. Минути  след репортажа медията е залята от обаждания на англичани, които искат да знаят как и те да си посадят спагетени дръвчета в градините. Денят на излъчване на репортажа е 1-ви април! 7 милиона британци са се хванали на изобретателната шега. Повече за спагетения майтап и авторите му можете да гледате тук: https://www.youtube.com/watch?v=MEqp0x6ajGE

Италиански шеги

Понякога италианците се шегуват, че си се облякъл като фарфале – имайки предвид, твърде официално в сравнение с другите. Друг път се майтапят, че добрите приятели са като неразбъркани спагети – залепват един за друг и се държат заедно.

Макарони стил

 

Източник: https://franceshunter.wordpress.com/2010/01/28/powdered-hair-and-macaroni/

В средата на 18-ти век “макарони” се употребява за модерен тип бухнала прическа, характерна за контетата. В Англия я внася млад аристократ, след като се върнал от вълнуваща обиколка в Италия.

 Най-смешните имена

На снимката: папарделе

 

Някои типове паста имат имена, които сами по себе си звучат като шега! Например популярните в южна Италия orecchiette означават “малки ушета”. Mostaccioli-те пък идват от “мустачки”. А най-забавно звучат pappardelle – идват от италианската дума pappare, която значи “ям с голям апетит, като невидял”.